Leírás
A Tanzania Joseph Kayenge Specialty egy igazi tanzániai kávé ritkaság a kínálatunkban. Arabica kávékülönlegesség, mely Joseph Kayenge gazda 2 hektáros farmján terem Dél-Tanzániai Mbeya megyében. A farm 1881 méterrel a tengerszint felett fekszik vulkanikus talajon. A 100% Bourbon N39-es Arabica kávécseresznyéket augusztus és november között szüretelik. A helyi kisgazdaságokban mindenütt, így ezen a farmon is kézzel szedik az érett cseresznyéket. Így csupán mindig az érett szemeket szedik le, többször visszatérve a szüreti időszakban. A termést mosott eljárással dolgozzák fel, majd afrikai szárítóállványokon rendszeresen forgatják és a napon szárítják 6-15 napig. A feldolgozás után a kisgazdaságok termését a helyi szövetség közös üzemébe szállítják, ahol tovább válogatják, hogy csak a legtökéletesebb szemek kerüljenek a zsákokba.
A Bourbon N39 kiváló minőségű kávét ad, a gondos és alapos termelésnek, szüretnek köszönhetően a Tanzania Joseph Kayenge 87.2 pontotos “specialty” tanzániai kávé. Alapvetően filteres kávékhoz ajánljuk, pörkölését ehhez optimalizáltuk. Ízvilága komplex, narancsos, karamelles, virágos ízharmóniákkal.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.