Leírás
A kolumbiai szüreti gyümölcskávé azért nagyon különleges, mert a frissen szüretelt kávé ízéből sokkal többet ad vissza, mint bármely más kávé. Ez minek köszönhető? A speciális csomagolásnak és szállításnak!
Kolumbiába a jezsuiták vitték 1723-ban a kávécserjét, a termelés azonban csak a 19. század végén indult be igazán. 1912-re az ország exportjának 50%-át már a kávé tette ki. A Kolumbia nyugati felén végighúzódó Andok hegyoldalai és völgyei kiváló éghajlatot és mikroklímákat teremtenek a kávétermesztéshez.
Manapság egyre nagyobb figyelmet fordítanak a termelők és a pörkölők a zöld kávészemek tárolására és a pörkölési helyre való eljuttatás körülményeire. A legkorszerűbb módszer, hogy a vákuumosan csomagolt kávét közvetlenül a feldolgozás és szárítás befejezése után mélyfagyasztják. Így a kávészemek tökéletesen megőrzik zamatosságukat akár éveken keresztül is. Természetesen ilyen módszerrel csak a legjobb specialty minősítésű kávékat dolgozzák fel. A kolumbiai szüreti gyümölcskávé igazi gyümölcsbomba, édes narancs ízzel.
Ajánljuk espresso készítéséhez, ahol az aromák a leginkább meg tudnak mutatkozni.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.